Ballett

Hva er Ballett?

Balletten har sitt utspring i det Italienske hoffet under renessansen, men det ble først definert i det kong Louis XIV av Frankrike grunnla «Académie Royale de Danse»(Det kongelige akademiet for dans) i 1661. Det var i begynnelsen en hoffdans, men utviklet seg etterhvert til en høyst teknisk og krevende danseform med spesielt sterke røtter i Frankrike og Russland. Den har vært grunnlaget og påvirket det fleste nyere vestlige dansestiler.

Ordet «Ballett» kommer fra det greske ordet «βαλλίζω» (ballizo) som betyr «å danse» eller «å hoppe rundt». Det er en dansestil som handler om vakre og rene linjer i kroppen der alt skal se lett og uanstrengt ut. Føttene brukes til å gjøre veldig raske og presise bevegelser, mens armene nærmest flyter fra posisjon til posisjon. Hodet og brystet er hevet frem sånn at danseren skal være mest mulig synlig og vakker.

Les mer på Wikipedia.

Hvordan er kursene?

Nybegynner – Dette er kurset for de som er nye til Ballett. Du går gjennom grunnleggende steg, vokabular og lærer deg enklere sekvenser.

Litt Øvet – Dette er kurset for deg som har danset Ballett en del før og er på leting etter nye utfordringer. Det antas at du kan en del av vokabularet og de grunnleggende stegene ettersom klassen bygger videre utover disse.