Breakdance

Hva er Breaking?

Breaking utviklet seg som en del av Hip-Hop kulturen på 1970-tallet i Bronx, New York, hovedsaklig blant afrikansk-amerikanske og latin-amerikanske ungdomsmiljøer. Det har fra starten av vært en konkurransepreget form der «battling» og «cipher», en ring der en og en går ut, er det mest vanlige. Idag er det blitt et verdensomspennende fenomen gjennom at det ble popularisert av mediene via tv og film.

Breaking er en improviserende dansestil der man bytter mellom fire grunnelementer. 1.Toprock: bevegelser som skjer stående, f.eks. shuffle og kick ball change. 2.Downrock: gulvarbeid f.eks. 6-step og 3-step. 3.Freezes: fryste posisjoner f.eks. babyfreeze. 4.Power moves: akrobatiske bevegelser som krever momentum/styrke/kontroll, f.eks. backspin og windmill. Om man inkluderer disse elementene og danser på musikken, er breakeren fri til å danse på sin egen måte.

Les mer på Wikipedia.

Hvordan er kursene?

Nybegynner – Dette er kurset for de som ikke har danset breaking før. Her læres de mest grunnleggende tingene, f.eks. shuffle, 6-step og babyfreeze.

Litt Øvet – Dette er kurset for de som har danset litt breaking, og er klar for å gå videre. Her fokuserer man mer på å finne sin egen stil, eller «flavor» som det kalles på breakespråket, og man gjør litt mer utfordrende bevegelser.

Øvet – Dette er kurset for de som har danset breaking i over et og et halvt år, og er klare for mer utfordrende ting. Her læres det blant annet power moves som windmill og flare, og man kan komme innom saltoer og andre triks.