Brude Vals

Hva er Brude Vals?

Det finnes referanser til forskjellige former for vals allerede ifra tidlig 1600-tallet, men det begynte først å nevnes ved det navnet da bøndene i Bavaria, Tyrol og Styria regionene begynte å danse en dans som het «Walzer» rundt 1750. Dansen fikk sitt gjennombrudd når den kom på moten i Vienna rundt 1780-tallet, etter det spredte den seg raskt utover resten av Europa. Siden den tid har den ikke bare utviklet en lang rekke lokale stiler, men og blitt til en tradisjon i de fleste bryllup.

Ordet «vals» kommer fra det at det at man beveger seg gjennom rommet i en roterende bevegelse. Den er videre kjent for sine «glidende» steg og det at partnerne danser tett opp mot hverandre. Hovedvekten på kursene blir på engelsk vals, men vil og ta turen innom tradisjonsvals og polinese. Det er for å sikre at begge dansepartnerne føler seg sikre og komfortable på dansen før bryllups dagen.

Les mer på Wikipedia

Hvordan er kursene?

Brude Vals Nybegynner – Dette er kurset for de som er nye til Brude Vals. Du går gjennom grunnleggende steg, kombinasjoner og turer.

Privattimer – For de som ønsker å gjøre seg klar til den store dagen, men som ikke kan komme på de oppsatte kurstidene eller ønsker å få mer personlig oppfølging av instruktøren. Det anbefales å begynne 1-2 måneder før selve dagen. Ta direkte kontakt på rolf@danseskolen.com