Hip-Hop

Hva er Hip-Hop?

Hip-Hop kulturen oppstod på 1970-tallet i Bronx, New York, hovedsaklig blant afrikansk-amerikanske ungdomsmiljøer. Social party dancing er grunnlaget for det man kaller hiphopdans. Dette er trinn og danser som oppstod på nattklubber og på gaten i New York på 1980- og 90-tallet. Etablerte dansestudioer begynte å lære vekk stegene, og en studiobasert versjon av hiphop ble til, som er den formen som er mest kjent idag.

Dette er en dansestil som gjerne kjennetegnes ved sitt nære forhold til musikken. Der det gjerne handler om å enten finne grooven i musikken og la den utrykkes i kroppen eller å spille på forskjellige skift i musikken/teksten i musikken. Selv om du lærer en koreografi så forventes det at du krydrer den med ditt eget utrykk og egen stil.

Les mer på Wikipedia.

Hvordan er kursene?

Nybegynner – Dette er kurset for de som er nye til Hip-Hop. Du går gjennom grunnleggende steg og lærer en gøy og morsom koreografi.

Litt øvet 13+ – Dette er kurset for de som har danset en del Hip-Hop før og er klar for å gå videre. Du videreutvikler de grunnleggende stegene og legger på stadig mer detaljer og nyanser. Kurset er for de som 13 år og eldre.

Moderne –  Dette er et kurs for dem som har danset en del Hip-Hop og har lyst å prøve noe nytt. Det er en kombinasjon av gulvarbeid fra Moderne og det urbane utrykket til Hip-Hop.

Nikolay-Style – «Nikolay gjør som han vil» – Nikolay. Et kurs for de som har danset en del før ettersom Nikolay garantert kommer til å bruke denne timen til å utfordre både seg selv og sine elever.