Jazz

Hva er Jazz?

Jazzdans er en dansestil som oppstod på 1900- tallet, der tekniske elementer fra klassisk ballett og de afrikanske slavenes musikk og dansekultur smeltet sammen. Grunnlaget for en selvstendig teknikk ble også påvirket av stepping, etniske danser og amerikansk showdans. Jazzdansen har preget amerikanske musikaler gjennom historien og blir fremdeles brukt i musikaler over hele verden. Jazzdansen er hele tiden i utvikling og har  i nyere tid også blitt påvirket av moderne dans, etniske danser og Hip Hop.

Det er en scenisk dansestil som kjennetegnes av isolasjoner, hurtige temposkift, der rytme og musikalitet er sentrale moment.

Les mer på Wikipedia.

Hvordan er kursene?

Nybegynner – Kurset for de som er nye til Jazz.  Du går gjennom grunnleggende steg, kombinasjoner og lærer en koreografi. Vi har to nybegynner kurs, delt opp etter alder, et for 10-12 år og et for de som er 13 år og eldre.

Litt øvet –  Kurset for de som har danset en del Jazz og er klar for å gå videre. Du utvikler en større teknisk forståelse og jobber mer detaljert med bevegelse og musikken.

Øvet – Kurset for de som er på leting etter en utfordring. Det grunnleggende må være på plass og man begynner å leke seg med de mange mulighetene som Jazz byr på.

Musikal – Dette er kurset for deg som har lyst å fordype deg i ulike musikalsjangre. Kurset regnes som litt øvet.