Parkour

(Nb. kurset har oppstart 16. september)

Hva er Parkour?

Parkour ble utviklet som en treningsform på 1980-tallet av en gruppe utøvere som kalt seg Yamakasi, deriblant og David Belle som anses som grunnleggeren av Parkour. Den har opphavet sitt i militære treningsløyper, men har utviklet seg videre til å være en måte å se og leke med bylandskapet de fleste av oss bor i. Idag er det et verdenskjent fenomen og brukes ofte i action sekvenser både i tv og i film.

Parkour handler om å være nysgjerrig på sine omgivelser og å teste egne grenser. Det kan både brukes som en måte å trene på og som en måte å leke på. Det er uten tvil en veldig fysisk krevende sport fordi den krever en sterk, fleksibel og koordinert kropp. Derfor er det alltid viktig å tenke sikkerhet, fordi dersom du skulle være uheldig å skade deg så kan du ikke gjøre Parkour. Og det er kjipt det.

Les mer på Wikipedia.

Hvordan er kursene? 

Åpent Nivå – Kurset er åpent for alle som ønsker å delta, uavhengig av tidligere erfaring. Timen består først av en teknisk del inne, for så å bevege seg ut i nærområde for å utforske det. De eneste gangene hele timen blir inne er når det er is på bakken, så ta alltid med varmt tøy og gode sko.